Semak Kadar & Harga Tol PLUS Secara Online

Posted by Rafhan on Sunday, 29 April 2012

Salam guys. Hari ni saya nak share cara untuk semak kadar semasa harga tol PLUS ( Projek Lebuhraya Utara Selatan). Langkah pertama, klik gambar di bawah untuk ke PLUS Calculator Tool.

HARGA TOL
Anda perlu mengisi, lokasi entrance dan exit. Kemudian masukkan jenis kenderaan anda, samada kelas 1,2,3,4 atau 5. Untuk mengetahui kenderaan anda jenis kelas kenderaan anda, boleh rujuk gambar di bawah ni.



Jadual Jenis Kenderaan Mengikut Kelas

Selepas semua maklumat dimasukkan, klik button "get result". Sebagai contoh, paparan seperti di atas akan tertera. Kadar tol plus kenderaan kelas 1 dari Kota Damansara ke Gurun adalah sebanyak RM49.20. Jarak perjalanan adalah 360.5KM.

Diharapkan info yang saya share ini dapat membantu pengguna PLUS untuk merancang perjalanan dan wang untuk membayar tol. Semoga selamat sampai ke destinasi yang dituju. Sekian, MAJULAH TOL UNTUK NEGARA.

{ 6 orang bercakap... read them below or add one }

MwRose said...

wahh..bagus la...sgt membantu...TQ atas info nie...terbaekk lah!!

Anonymous said...

TQ... :)

Anonymous said...

yup sangat membantu.. jenuh da cari kat google macam mane nk tau harga tol.. sbb org lain yg lalu tp kita yg nk claim.. finally jumpe gak! :) tq

Anonymous said...

Terbaikkkk

Anonymous said...

knp tak booleh bukak pon??

khairil azahar said...

Xboleh bukak link pun

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...